Install Guide - CentOS 6 / 7 - FFMPEG + MP4 + FLV, Mplayer + Clipbucket + Extras


#42

Update 5/2/2017:
I have updated the package with a dedicated repo for mplayer and a few others that were going down. MP4Box and flvtool should also end up installed (no longerneed manually) I also fixed the ffmpeg installer where it was invoking non valid install flags with newer versions… Please use new link as of 5/2/2017 (may-5-2017)

http://repo.bstack.net/ffmpegauto/ffmpegauto_v4.1.zip

Sooo… Apply the guide above… Only for CB 2.8 you can use PHP 5.6+ CB 2.6.x requires php 5.3.

mkdir ffmpegauto
cd ffmpegauto
wget http://repo.bstack.net/ffmpegauto/ffmpegauto_v4.1.zip
unzip ffmpegauto_v4.1.zip
chmod 777 *
./install.sh


#43

Hi BigStack I thank you for the update, I install it and it works perfectly.


#44

centos 7 with whm/cpanel gets to mplayer install and says installtion complete

then mplayer

libavcodec/libx264.c: In function ‘X264_init_static’:
libavcodec/libx264.c:898:9: error: ‘x264_bit_depth’ undeclared (first use in this function)
if (x264_bit_depth == 8)
^
make[1]: *** [libavcodec/libx264.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/ffmpegscript/MPlayer-1.3.0/ffmpeg’
make: *** [ffmpeg/libavcodec/libavcodec.a] Error 2
cp: cannot create regular file ‘/usr/local/cpffmpeg/etc/mplayer/codecs.conf’: No such file or directory
Installation of mplayer.tar.gz … Completed

Mplayer installation Failed :frowning:

can anyone help with this for centos 7 with whm/cpanel vps-server


#45

POSSIBLY THIS IS ISSUE, Im trying this now and if it works ill post back

**FFMPEG - Mplayer Installation Failed
These guys change their installer too often for us to maintain a custom version for the Xtra installer. The problem is caused because mplayer likes to use /tmp to compile but /tmp is usually mounted noexec.

Simplest solution is to remount /tmp with exec, run the ffmpeg installer then remount /tmp with noexec. The below commands should work on most servers.

mount -o remount,exec /tmp

Then run the ffmpeg installer and after you are done with that run:

mount -o remount,noexec /tmp
or just run /scripts/securetmp**


#46

libavcodec/libx264.c: In function ‘X264_init_static’:
libavcodec/libx264.c:898:9: error: ‘x264_bit_depth’ undeclared (first use in this function)
if (x264_bit_depth == 8)
^
make[1]: *** [libavcodec/libx264.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/ffmpegscript/MPlayer-1.3.0/ffmpeg’
make: *** [ffmpeg/libavcodec/libavcodec.a] Error 2
cp: cannot create regular file ‘/usr/local/cpffmpeg/etc/mplayer/codecs.conf’: No such file or directory
Installation of mplayer.tar.gz … Completed

Mplayer installation Failed :frowning: , please contact professional support sales@syslint.com

still issue exists cannot get pasted this ??

any help is appreciated


#47

==================removed============


#48

hi @vituga is this post not work, I change server and control panel i am centos 7 with latest plesk anyone have success with install ffmpeg ffprobe mp4box etc etc on centos 7 with plesk ? and mak clipbucket script work ?


#49

IS THERE ANY UPDATE OR CENTOS 7 SERVER? clipbucket 4.1
I AVE A THUMB ISSUE IT SOS A BLACK THUMB AND 0.00 VIDEO TIME
THE EMBED YOUTUBE DONT SHOW THE PAYER


#50

You’re most probably using stay as MP4 setting and not converting the video.